Головна » 2015 » Січень » 10 » Цільовий проект «ПОДАРУЙ ЯНГОЛА»
17:31
Цільовий проект «ПОДАРУЙ ЯНГОЛА»
Допомагати треба не тим, хто просить, а тим,
хто потребує вашої допомоги більше за інших.
Віктор Груценко
Актуальність проекту.
В який би час ми не жили наше життя повинно бути яскравим, насиченим. Кожен з нас повинен жити не тільки для себе, а і для інших…Життя дає нам можливість досягнути успіху у навчанні, або кар’єрі,стати успішної людиною. Для цього необхідна мрія.
Людина, яка ні про що не мріє, не може бути щасливою. Необхідно прагнути того, щоб мрія стала реальністю. Життя іноді приносить нам страждання, на нас чекають різні випробування, але ніколи не варто відмовлятися від мрії. Втілювати її в життя допоможуть неодмінно ті, хто завжди поруч: сім’я, педагоги, друзі, ті, хто тебе любить, для кого ти живеш, кому ти не байдужий.
Не бути байдужим, допомагати тим, хто цього потребує - сьогодні ці принципи стають невід'ємною частиною життя українців. Благодійність перетворюється у стиль життя, який дозволяє почувати себе Людиною, роблячи добро і підтримуючи тих, хто не може жити повноцінно.
Неможливо лишатись осторонь сьогоденних проблем України, адже це країна, в який жили наші пращури, ми живемо і будуть жити наші нащадки. Тому варто докладати максимальних зусиль сьогодні, аби Україна завтра стала такою, якою ми хочемо бачити її.
Згідно з даними Міністерства соціальної політики, станом на 2014 рік в Україні нараховується 96 тис. дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Вони є однією з найменш захищених частин соціуму. Але при цьому вони, як і інші діти, є майбутнім нашої держави, мають свої заповітні мрії.

Мета проекту:
В умовах глибоких політичних, економічних і соціальних змін в усіх галузях життя сучасного українського суспільства виникає необхідність виробити якісно нові підходи до виховного процесу. Сьогодні стає все більш очевидним, що виховання підростаючого покоління відбувається не лише в результаті цілеспрямованої педагогічної діяльності, але й під впливом самого життя, навколишньої дійсності, середовища. Все більш важливу роль у формуванні особистості відіграють соціальні аспекти нашого суспільства.
Якщо до часу закінчення школи, вивчивши безліч предметів, учень так і не навчився розрізняти, що є добро і зло, що є моральність, то поза всяким сумнівом, поставлена школою мета по формуванню етичних якостей особистості не досягнута. Тобто проблема виховання добра, або направлення дитини до добра – є не часткова проблема виховання, а головна і актуальна проблема.
Особливу значущість для формування в учнів ціннісних (гуманістичних, громадських і духовних) орієнтирів мають шкільні благодійні проекти соціального спрямування. Метою таких проектів є відродження в Україні благодійної діяльності як норми суспільного життя.
Проектна робота відкриває можливості наблизити життєдіяльність учнів соціуму, до дорослого життя, сприяє вихованню в учнів потреби і навичок благодійності як практичного втілення національних та загальнолюдських цінностей. Школа – не підготовка до життя, а саме життя.
Проект спрямований на те , щоб школярі проявили максимум самостійності і відповідальності, отримали особистий досвід етичних переживань і відчуття своєї значущості, здібності допомогти, радощі від співпереживання.
Також проект має на меті подарувати радість дітям, бо вони дійсно цього потребують, а також показати, що кожна людина, незалежно від фінансового забезпечення може допомогти та подарувати щастя.
.
Завдання проекту:
- Розвиток громадянської ініціативи, активності та відповідальності.
- Формувати в однолітків відчуття причетності свого «я» до історії країни сьогодні і завтра, до суспільних справ, милосердя.
- Виховання у дітей доброзичливості, милосердя, бажання надати допомогу тим, хто її потребує.
- Сприяти вихованню духовно багатої людини, свідомого громадянина своєї країни та світу.
- Вчити працювати над саморозвитком, самовдосконаленням та самореалізацією через активну участь у суспільному (громадянському) житті .
- Розвиток комунікативних навичок, набуття досвіду ділового спілкування в учнів.
- Стимулювати інтерес до рішення актуальних проблем суспільства, привернути увагу різних структур , волонтерських загонів шкіл міста до проблем дітей.
- Покращити емоційний стан дітей, що опинилися в складних життєвих обставинах.
- Втілити в життя заповітні мрії дітей, які перебувають у важкій життєвій ситуації.
- Повернути дорослих до проблем дітей незалежно від їх соціального статусу.

Вид проекту: соціальний , короткостроковий
Учасники проекту : учні загальноосвітніх навчальних закладів міста, батьки, громадськість.
Термін проекту: листопад – грудень 2014 року
Очікувані результати.
• Набуття життєвої компетентності, соціалізації, формування ґендерної культури.
• • Згуртування учнів колегіуму, об’єднання спільною справою.
• Свідоме милосердя, ставлення до подій критично та з розумінням.
• Виховання ціннісно-орієнтованої, морально-духовної особистостості.




ЗАХОДИ
щодо роботи учнівського волонтерського колективу
УНВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів № 7 – колегіум»
над соціальним проектом «Подаруй янгола»

№ Назва заходу Дата проведення Відповідальний
1 Інформування учнівського, педагогічного та батьківського загалу школи про умови соціального проекту «Подаруй янгола» Заступник директора з ВР, Соцпедагог, Педагог-організатор, Президент ш/п «Гармонія »
2 Настановче засідання парламенту «Умови та зміст соціального проекту «Подаруй янгола» Заступник директора з ВР
3 Єдина виховна година «Робимо власними руками» (виготовлення янголів з паперу) Класні керівники 1-11 кл
Старости 5-11 кл
4 Проведення соціального опитування «Чи готовий ти допомагати?»( на вулицях міста та мережі інтернет) Заступник директора з ВР,
Міністерство «Соціометр»
5 Зустріч із дітьми центру соціально-психологічної реабілітації (притулку) щодо з’ясування мрій і бажань дітей Соцпедагог, волонтери


6 Виготовлення скриньок на уроках трудового навчання Вчитель трудового навчання
Міністерство «Санітарія»
7 Виготовлення нагрудних емблем та символіки благодійної акції Волонтери
8 Пошиття мішечків та капелюхів Діда Мороза Вчитель обслуговуючої праці Волонтери
9 Зустріч з адміністраторами магазинів «Велика кишеня», «АТБ», «Каштан», щодо надання можливості розповсюдження янголів на території магазину Заступник директора з ВР,
Педагог-організатор,
Соцпедагог


10 Розподіл учнів – волонтерів на робочі групи (8) Заступник директора з ВР
11 Проведення тренінгових занять з групами волонтерів: «Ефективні комунікації», «Я-волонтер » Соцпедагог, практичний психолог
12 Створення творчої групи по підготовці та проведенню лінійки –старту соціального проекту «Подаруй янгола» Педагог-організатор
Міністерство «Дозвілля»
13 Обрання членів лічильної комісії на час проведення акції Заступник директора з ВР Педагог-організатор
14 Призначення відповідальних за збереження життя та здоров’я волонтерів (учнів) під час проведення соціального проекту Заступник директора з ВР
15 Створення творчої групи по підготовці та проведенню круглого столу «Дитячий форум доброти» (підведення підсумків акції «Подаруй янгола») Соцпедагог
Президент ш/п учнів «Гармонія»
16 Проведення благодійної акції «Подаруй янгола » Заступник директора з ВР
Педагог-організатор
Соцпедагог
Шкільний парламент ,«Гармонія», 8-А, 8-В, 9-В,9-Б класи, класні керівники
17 Робота міністерства «Прес-центр»
- Інформування учасників навчально –виховного процесу школи та громадян м. Умань про хід підготовки та реалізації соціального проекту «Подаруй янгола».
- Зв'язок з місцевими ЗМІ у роботі над проектом. Заступник директора з ВР
Педагог-організатор
Шкільний парламент «Гармонія»
18 Підготовка святкових концертно-розважальних програм для дітей та вручення подарунків – янголів , отриманих в ході проведення соціального проекту «Подаруй янгола» Мінстерство «Дозвілля»
Педагог-організатор
Переглядів: 219 | Додав: ganich-s | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Календар
«  Січень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Друзі сайту